Kennisvouchers

Let op: de deadline voor het indienen van een subsidieaanvraag is verstreken. De kennisvouchers kunnen na 9 december 2021 niet meer aangevraagd worden.

Ben je werkzaam in of voor de jeugdsector als praktijkprofessional, beleidsmaker of opleider? Wij bieden je graag de mogelijkheid om de kennis die is opgedaan binnen de werkplaatsen direct toe te passen in je eigen organisatie.

De academische werkplaatsen transformatie jeugd (2015-2020) hebben waardevolle resultaten en producten opgeleverd die de jeugdsector ondersteunen bij het veranderen en verbeteren. Om te stimuleren dat die kennis ook op andere plekken terecht komt én gebruikt wordt, stelt ZonMw laagdrempelige kennisvouchers van maximaal 10.000 euro beschikbaar. Met een kennisvoucher kun je kennis die is ontwikkeld binnen een academische werkplaats benutten in je eigen werkpraktijk. Een expert uit de werkplaats helpt je bijvoorbeeld een beproefde methodiek in de context van je organisatie te implementeren. Of verzorgt scholing rondom een thema waar jij en je collega’s graag meer kennis over opdoen.

Kennisetalage
Benieuwd geworden naar wat de werkplaatsen jou kunnen bieden? Hieronder vind je de Kennisetalage, met daarin 15 kennisproducten die zich richten op thema’s als eigen regie, eenzaamheid, armoede, diversiteitsgevoelig werken en kwetsbare jongeren. Ook de vorm is divers: het aanbod bestaat uit onder andere methodieken, workshops, scholingstrajecten en tools. Voor elk kennisproduct heeft de betreffende werkplaats zelf een vlog gemaakt. Hierin vertellen zowel ontwikkelaars als gebruikers over hun ervaringen met het kennisproduct en wat volgens hen de meerwaarde hiervan kan zijn voor andere organisaties

Interesse?
Zie je in de kennisetalage een product dat kan voorzien in een vraag of behoefte die leeft binnen jouw organisatie? Neem dan contact op met de contactpersoon van de betreffende werkplaats en stel gezamenlijk een aanvraag op voor een kennisvoucher. Hierbij geldt het principe: ‘wie als eerst komt, wie als eerst maalt.’ Dus wees er snel bij! In de subsidieoproep van ZonMw lees je de randvoorwaarden en andere noodzakelijke informatie over het aanvraagproces.

Meer informatie
Heb je vragen over het proces? Neem dan contact op met Iris den Hartog of Merlijne Jaspers via awtjeugd@zonmw.nl.

Let op: de deadline voor het indienen van een subsidieaanvraag is verstreken. De kennisvouchers kunnen na 9 december 2021 niet meer aangevraagd worden.