Kennisvoucher
Datum publicatie: 27 oktober 2020

Ondersteuning e-learning Eenzaamheid onder kwetsbare jongeren

Binnen het programma Academische Werkplaatsen Transformatie Jeugd (2015-2020) is een schat aan kennis opgedaan. Kennis die nu ook door verschillende organisaties en gemeenten benut kan worden in de eigen werkpraktijk. Lees hier meer over de e-learning: Eenzaamheid onder kwetsbare jongeren.

Wat is het?
Hoe signaleer je als professional eenzaamheid onder jongeren en hoe ga je hierover met elkaar in gesprek? Deze e-learning helpt je op weg met deze vragen. De module bestaat uit animaties met verhalen van kwetsbare jongeren over eenzaamheid, een online quiz, een signaleringkaart en diverse achtergrondteksten en video’s. Een ervaren docent en een ervaren ontwikkelaar van de Hogeschool van Amsterdam gaan samen met je na wie binnen de organisatie de e-learning gaan volgen. We ondersteunen ook bij het maken van de vertaalslag van bewustwording over eenzaamheid naar het gebruiken van de opgedane kennis in de begeleiding van jongeren. Dit doen we door het aanbieden van (online) teamsessies “Praten over eenzaamheid”.

Wat levert het op?
Je weet hoe je binnen jouw organisatie de e-learning kan gaan gebruiken en hoe medewerkers opgedane kennis daadwerkelijk kunnen toepassen. Eenzaamheid onder kwetsbare jongeren staat daarna in de picture binnen je organisatie.

Voor wie is het?
De ondersteuning is voor opleiders in organisaties voor jeugdhulp, jeugdbescherming, jongerenwerk en onderwijs. Dat kunnen jeugdhulpverleners zijn die ambulant met jongeren werken, begeleiders bij kamertraining of begeleid wonen, groepsleiding, maar ook jongerenwerkers of leerkrachten. De ondersteuning die wij bieden helpt om de e-learning in je organisatie een plek te geven.

Hoe kan je hier zelf mee aan de slag?
Heeft u interesse in de “Praten over eenzaamheid” bijeenkomsten en wilt u hiermee aan de slag in uw organisatie of gemeente? De e-learning is open access beschikbaar op www.hva.nl/ondersteuningjongeren. Neem contact op met Sanne Rumping via s.m.rumping@hva.nl. En bekijk hieronder alvast de video.