Archief Agenda - Werkplaatsen Jeugd

Agenda

27juni 2024

Jaarconferentie Werkplaats SAMEN

Waar: De Haagse Hogeschool, Den Haag
Tijd: 09:30 - 14:00

Thema: Samen Verder. Tijdens deze 14e jaarconferentie blikt werkplaats SAMEN terug op de afgelopen 4 jaar. Ze staan stil bij de opbrengsten en wat ervoor nodig was om daartoe te komen. Ook maken ze de balans op met betrekking tot de impact die is gegenereerd en kijken ze vooruit naar de vraagstukken en opgaven die er nog liggen.

27juni 2024

Geluk onder DRUK, en nu dan?

Waar: hogeschool Windesheim in Almere, Hospitaaldreef 5
Tijd: 13:00 - 17:00

Thema: Het geluk van jongeren staat onder druk. Jongeren, onderzoekers en docenten slaan steeds vaker alarm. De nood om met oplossingen te komen is hoog. Flevi's Kenniswerkplaats Jeugd organiseert daarom dit kennisevent. Wat zeggen jongeren eigenlijk zelf nodig te hebben en waarom wordt hier zo weinig mee gedaan? Wat betekent dit voor docenten en scholen? Hoe kunnen we jongeren beter horen en zien?

01juli 2024

Kennisfestival SAMEN | LEREN | DOEN

Waar: Leeuwarden
Tijd: 09:30 - 16:00

Thema: Save the date voor het Kennisfestival SAMEN | LEREN | DOEN van de Kenniswerkplaats Jeugd Friesland. Meer informatie over het event en een aanmeldlink volgt snel.

26september 2024

Jeugd in Onderzoek

Waar: 's-Hertogenbosch
Tijd: 09:00 - 17:00

Thema: Het thema van dit jaar is 'Bestaanszekerheid voor elk gezin: een collectieve opgave'.  Wat weten we al over de impact van bestaanszekerheid op het opvoeden en opgroeien in een gezin? Hoe kunnen opvoed- en jeugdhulp, onderwijs en jeugdgezondheidszorg kinderen zo kansrijk mogelijk op te laten groeien?

30september 2024

Voor de Jeugd Dag

Waar: Zaandam
Tijd: 09:00 - 17:00

Thema: Werken aan een sterke gemeenschap is een thema dat al langer in de lucht hangt. De afgelopen jaren is de focus in het jeugdveld verschoven van problemen opsporen naar problemen voorkomen. Ook zoeken we de oorzaak van problemen en de oplossing niet meer alleen bij het individu. We kijken meer naar wat er aan de hand is in de maatschappij.