Kennisvoucher
Datum publicatie: 22 oktober 2020

Workshop: Bouwen aan het WIJ-gevoel

Binnen het programma Academische Werkplaatsen Transformatie Jeugd (2015-2020) is een schat aan kennis opgedaan. Kennis die nu ook door verschillende organisaties en gemeenten benut kan worden in de eigen werkpraktijk. Lees hier meer over de workshop: Bouwen aan het WIJ-gevoel

Wat is het?
Een interactieve workshop om de samenwerking tussen onderwijs en jeugdhulp te versterken. Met behulp van LEGO Serious Play bouw je letterlijk aan samenwerking. De workshop duurt een dagdeel (minimaal 6 en maximaal 12 personen) en wordt gegeven voor Jantien Gerdes en Sharon Stellaard. Bouwen aan het WIJ-gevoel is ontwikkeld vanuit  de Academische Werkplaats Samen op School.

Wat levert het op?
Deelnemers krijgen inzicht in de manier waarop zij de huidige samenwerking tussen onderwijs en jeugdhulp ervaren. Dit wordt besproken en vervolgens wordt er gezamenlijk gebouwd aan verbeterpunten. Er ontstaat een WIJ-gevoel.

Voor wie is het?
De workshop is voor meerdere doelgroepen geschikt. Te denken valt aan leerlingen, mentoren en jeugdhulpverleners of aan een groep professionals die in en rond de school werken. Ook voor bestuurders die de samenwerking willen verkennen en versterken is deze workshop een aanrader.

Hoe kan je hier zelf mee aan de slag?
Heeft u toch interesse in dit product? De werkplaats staat ervoor open nieuwe samenwerkingen te verkennen buiten de ZonMw-subsidie om. Neem contact op met Sharon Stellaard via s.stellaard@vitree.nl. Of bekijk hier alvast het filmpje.