Kennisvoucher
Datum publicatie: 28 oktober 2020

Workshop KOPLOPERS: Niets voor ons of over ons, zonder ons

Binnen het programma Academische Werkplaatsen Transformatie Jeugd (2015-2020) is een schat aan kennis opgedaan. Kennis die nu ook door verschillende organisaties en gemeenten benut kan worden in de eigen werkpraktijk. Lees hier meer over de workshop KOPLOPERS.

Wat is het?
Hoe zorg je ervoor dat de stem van doelgroep écht gehoord wordt? Dit is de centrale vraag van Koplopers. Koplopers is een participatief actieonderzoek gericht op de participatie van psychisch kwetsbare jongeren. De kern van Koplopers wordt gevormd door een ervaringsdeskundig Jongerenteam. In ruim honderd ontmoetingen met bestuurders, directeuren, docenten, professionals en jongeren zijn zij het gesprek aangegaan over stigma, kwetsbaarheid, diversiteit en participatie. De kennis die de jongeren en docent-onderzoekers van Koplopers hebben opgedaan, beschreven in de rapporten Koplopers: Lessons Learned en Koplopers: Factoren in Participatie, delen zij graag met je in een op maat gemaakte interactieve workshop. Ook kun je deelnemen aan een leerkring, waarin je met Koplopers en andere organisaties kennis uitwisselt over participatief onderzoek en/of inclusief onderwijs.

Wat levert het op?
Deelnemers krijgen inzicht, handvatten en ervaring om zelf een proces van participatief actieonderzoek en inclusief, divers onderwijs op te zetten.

Voor wie?
De kennisvoucher kan aangevraagd worden door hbo- en mbo-instellingen die aan de slag willen met inclusief onderwijs en/of participatief onderzoek. De workshops en deelname aan de leerkring zijn geschikt voor een brede groep professionals en jongeren: docenten, bestuurders, beleidsmakers, studenten, jongeren.

Hoe kan je hier zelf mee aan de slag?
Heeft u toch interesse in dit product? De werkplaats staat ervoor open nieuwe samenwerkingen te verkennen buiten de ZonMw-subsidie om. Neem contact op met Szabinka Dudevszky via s.i.z.a.dudevszky@hr.nl of bekijk het digitale Magazine en de onderzoeksrapporten op de website www.hr.nl/koplopers. En bekijk alvast het filmpje hieronder.