Kennisvoucher
Datum publicatie: 28 oktober 2020

Voorlichtingskoffer ADHD en druk gedrag

Binnen het programma Academische Werkplaatsen Transformatie Jeugd (2015-2020) is een schat aan kennis opgedaan. Kennis die nu ook door verschillende organisaties en gemeenten benut kan worden in de eigen werkpraktijk. Lees hier meer over de voorlichtingskoffer ADHD en druk gedrag.

Wat is het?
De Academische Werkplaats ADHD en Druk Gedrag heeft de afgelopen jaren veel kennis opgedaan over druk, impulsief en ongeconcentreerd gedrag. Deze kennis hebben wij gebundeld in een ‘voorlichtingskoffer’. Samen met jou kijken we waar je behoeften liggen en op basis daarvan bieden we je een op maat gemaakte voorlichtingsmodule aan. Zo’n module kan bijvoorbeeld bestaan uit een of meerdere trainingen, (online) lezingen, een brochure, richtlijn en/of factsheet. Je krijgt hierbij de mogelijkheid om deze informatie verder te verspreiden in uw netwerk, bijvoorbeeld onder ouders en leraren.

Wat levert het op?
Medewerkers krijgen meer inzicht in effectieve en niet-effectieve hulp voor kinderen met druk gedrag, impulsief en ongeconcentreerd gedrag/ADHD (incl. laagdrempelige hulp die inzetbaar is voor kinderen zonder classificatie ADHD) en zij beschikken over voorlichtingsmateriaal dat je kunt verspreiden binnen de organisatie of gemeente, zodat passende hulp wordt geboden en druk, impulsief en ongeconcentreerd gedrag waar mogelijk meer genormaliseerd wordt.

Voor wie is het?
De voorlichtingskoffer is voor gemeenten en jeugdprofessionals die in aanraking komen met ouders of leerkrachten van kinderen met druk, impulsief en ongeconcentreerd gedrag/ADHD en die de hulp voor deze kinderen willen optimaliseren. Te denken valt aan onderwijsprofessionals die leerkrachten helpen bij de aanpak van druk en ongeconcentreerd gedrag in de klas, beleidsmedewerkers die zich bezighouden met de inkoop van zorg, instanties die onderwijs of nascholing verzorgen voor jeugdhulpverleners, maar ook aan huisartsenpraktijken, consultatiebureaus of andere hulpverleningsinstanties/stichtingen die ouders/leerkrachten meer kennis en tips willen aanreiken.

Hoe kan je hier zelf mee aan de slag?
Heeft u toch interesse in dit product? De werkplaats staat ervoor open nieuwe samenwerkingen te verkennen buiten de ZonMw-subsidie om. Neem contact op met Eva Mutsaers via info@adhdendrukgedrag.nl. Of bekijk hieronder alvast ons filmpje.