Waarom zijn we zo gehecht aan diagnosen?
Waarom zijn we zo gehecht aan diagnosen? Opluchting, erkenning, goede hulp: een officiële diagnose kan positieve gevolgen hebben. Maar ook stigma, self fulfilling prophecy en problemen in de ontwikkeling zijn vaak gevolgen. Deze sociale aspecten van de diagnose blijven vaak onderbelicht, terwijl ze erg belangrijk zijn. Sanne Bloemink bespreekt deze onderwerpen in haar vlog. Hiermee is de aftrap van de tweede vloggenserie van de Academische Werkplaats ADHD en druk gedrag een feit.
Eerste vlogserie
In de eerste vlogserie van de Academische Werkplaats voor ADHD en Druk Gedrag zijn negen vlogs gemaakt. In deze serie geven wetenschappers antwoord op vragen die bij veel ouders en/of kinderen met druk gedrag leven. Zo leveren de vlogs verschillende interessante invalshoeken op ten aanzien van druk gedrag en ADHD.
Deskundigen en hulpverleners zijn het niet altijd met elkaar eens over de oorzaken en beste behandeling van ADHD. In de Academische Werkplaats voor ADHD en Druk Gedrag zitten experts met verschillende standpunten. In deze vlogserie hebben deze experts met elkaar samengewerkt. Deze samenwerking is een ander mooi resultaat van de vlogserie en zou kunnen bijdragen aan meer begrip voor elkaars standpunten.
Tweede vlogserie
Met de vlog van Sanne Bloeming is de tweede vlogserie gestart. Er zal nu iedere 4 weken weer een nieuwe vlog verschijnen.
De vlog “Waarom zijn we zo gehecht aan diagnosen?” van Sanne Bloemink bekijk je hier.