Kennisvoucher: voorlichtingskoffer ADHD en druk gedrag
De Academische Werkplaats ADHD en Druk Gedrag heeft de afgelopen jaren veel kennis opgedaan over druk, impulsief en ongeconcentreerd gedrag. Deze kennis heeft zij gebundeld in een ‘voorlichtingskoffer’. Samen met jou kijkt de werkplaats waar je behoeften liggen en op basis daarvan biedt ze je een op maat gemaakte voorlichtingsmodule aan. Lees hier meer over de koffer, bekijk de vlog en vraag een kennisvoucher aan.
Wat is het?
De Academische Werkplaats ADHD en Druk Gedrag heeft de afgelopen jaren veel kennis opgedaan over druk, impulsief en ongeconcentreerd gedrag. Deze kennis hebben wij gebundeld in een ‘voorlichtingskoffer’. Samen met jou kijken we waar je behoeften liggen en op basis daarvan bieden we je een op maat gemaakte voorlichtingsmodule aan. Zo’n module kan bijvoorbeeld bestaan uit een of meerdere trainingen, (online) lezingen, een brochure, richtlijn en/of factsheet. Je krijgt hierbij de mogelijkheid om deze informatie verder te verspreiden in uw netwerk, bijvoorbeeld onder ouders en leraren.
Wat levert het op?
Medewerkers krijgen meer inzicht in effectieve en niet-effectieve hulp voor kinderen met druk gedrag, impulsief en ongeconcentreerd gedrag/ADHD (incl. laagdrempelige hulp die inzetbaar is voor kinderen zonder classificatie ADHD) en zij beschikken over voorlichtingsmateriaal dat je kunt verspreiden binnen de organisatie of gemeente, zodat passende hulp wordt geboden en druk, impulsief en ongeconcentreerd gedrag waar mogelijk meer genormaliseerd wordt.
Voor wie is het?
De voorlichtingskoffer is voor gemeenten en jeugdprofessionals die in aanraking komen met ouders of leerkrachten van kinderen met druk, impulsief en ongeconcentreerd gedrag/ADHD en die de hulp voor deze kinderen willen optimaliseren. Te denken valt aan onderwijsprofessionals die leerkrachten helpen bij de aanpak van druk en ongeconcentreerd gedrag in de klas, beleidsmedewerkers die zich bezighouden met de inkoop van zorg, instanties die onderwijs of nascholing verzorgen voor jeugdhulpverleners, maar ook aan huisartsenpraktijken, consultatiebureaus of andere hulpverleningsinstanties/stichtingen die ouders/leerkrachten meer kennis en tips willen aanreiken.
Waar kan je meer informatie inwinnen?
Neem contact op met Eva Mutsaers via info@adhdendrukgedrag.nl. Of bekijk hieronder alvast ons filmpje.
Hoe kan je een voucher aanvragen?
Interesse in deze handleiding en wil je hiermee aan de slag in jouw organisatie of gemeente? Neem dan contact op met de hierboven genoemde contactpersoon en stel gezamenlijk een aanvraag voor een kennisvoucher op. In de subsidieoproep van ZonMw lees je de randvoorwaarden en andere noodzakelijke informatie over het aanvraagproces.