Datum publicatie: 10 juli 2024

Leernetwerk Kwetsbare Gezinnen: slotbijeenkomst en mini-docu ‘Een stap vooruit’

Op 11 juni 2024 werd de afgelopen vier jaar van het leernetwerk Kwetsbare Gezinnen feestelijk afgesloten. Het recente e-magazine biedt een uitgebreide blik op de ontwikkeling van het leernetwerk Kwetsbare Gezinnen in de afgelopen jaren.

Tijdens deze bijeenkomst kregen de aanwezigen een exclusieve preview van de film ‘Een stap vooruit‘, waarvan de officiële première voor het ‘grote publiek’ gepland staat op 27 augustus 2024.

De film komt direct voort uit het centrale aandachtspunt waaraan het leernetwerk Kwetsbare Gezinnen afgelopen jaren heeft gewerkt: het organiseren van informele steun. Het verhaal richt zich op het ervaringscafé in Katwijk en de pogingen om een vergelijkbaar initiatief in Leiden op te zetten.

Rafaël Klein (zie foto links), is als ervaringsdeskundige vanuit ExpEx al ruim twee jaar betrokken bij het leernetwerk. Tijdens de slotbijeenkomst op 11 juni benadrukte hij dat de film een goede weergave levert van de steun en gezelligheid die een ervaringscafé kan bieden. Volgens hem is de film vooral nuttig voor hulpverleners en ambtenaren om inzicht te krijgen in de waarde van een ervaringscafé.  Daarnaast kunnen hulpverleners en verwijzers met de film beoordelen voor welke jongeren dit soort initiatieven een waardevolle plek voor informele steun en gezelligheid kunnen zijn.

De film is gemaakt door documentairemaker Jan Stap (midden op onderstaande foto) en vlogger Rob Verloop (rechts op onderstaande foto). Zij interviewden de ‘hosts’ (ExpEx die als gastvrouw en -heer optreden) en een aantal deelnemers van de Meet and Eat in Katwijk.

Wil je bij de première aanwezig zijn op 27 augustus? Dat kan!  Klik op de volgende link voor meer informatie: klik hier.

Het bericht Leernetwerk Kwetsbare Gezinnen: slotbijeenkomst en mini-docu ‘Een stap vooruit’ verscheen eerst op Werkplaats SAMEN.