Datum publicatie: 24 januari 2024

gezocht: Kinderen met ADHD die graag bewegen in de klas!

Onze collega’s van PAINT zijn op zoek naar kinderen met ADHD die graag bewegen in de klas. Zij geven kinderen in de klas voor zes weken een fietsje voor onder hun tafel en willen onderzoeken of dit kinderen helpt. Je kan je kind nu aanmelden voor het onderzoek!

Wat?

We willen onderzoeken of beweging in de klas helpend is voor kinderen met ADHD, en zijn daarom op zoek naar kinderen die mee willen doen aan ons PAINT-Move onderzoek! Als uw kind meedoet, brengen wij een fietsje (desk-bike) langs voor in de klas. Dit fietsje blijft zes weken onder de tafel van uw kind staan. Uw kind kiest zelf of hij/zij het fietsje gebruikt en wanneer.

Na zes weken kijken we wat het effect is van het fietsje. We meten met een aantal vragenlijsten onder andere schoolprestaties en zelfvertrouwen bij uw kind, en nemen een paar (computer)taakjes af. Ook vragen we wat uw kind van het fietsje vond en meten we hoe vaak uw kind het fietsje heeft gebruikt

Wie?

Het onderzoek is bedoeld voor:

-Kinderen van 8 tot en met 11 jaar oud
-Met ADHD
-Medicatie is geen probleem, tenzij uw kind pas net gestart is en de dosering nog niet stabiel is

Heeft u als ouder of leerkracht interesse? Neem dan contact met ons op!

Wanneer?

We starten op verschillende momenten in 2024 en 2025. De startdatum is in overleg.

 

In het kort

Wat? Onderzoek naar of bewegen in de klas tijdens het werken helpend is voor kinderen met ADHD.

Wanneer? 2024/2025, startdatum in overleg

Voor wie? Kinderen van 8 tot en met 11 jaar oud, met ADHD

 

Aanmelden of meer informatie? Neem contact op met Suzanne de Jong, paint-move@accare.nl  of 0205988531 (vermeldt graag ook uw telefoonnummer in de e-mail)

 

Wat is PAINT?

Dit onderzoek wordt uitgevoerd door de onderzoeksgroep PAINT (www.paint-studies.nl). PAINT doet onderzoek om behandeling en begeleiding van kinderen met ADHD en gedragsproblemen beter te maken.