Datum publicatie: 6 juni 2024

Docu-vlog Ervaringscafé ‘Meet & Eat – on tour’ in Leiden

We willen met dit project vanuit het Leernetwerk Kwetsbare Gezinnen direct bijdragen aan het versterken van informele steun.

In Katwijk draait al meer dan een jaar een succesvol Ervaringscafé Meet & Eat. Getrainde ervaringsdeskundige jongeren (ExpEx) hosten maandelijks 2 uur gezelligheid waarbij niks hoeft, jezelf kunt zijn en er dan juist mooie gesprekken ontstaan. Zij weten uit eigen ervaring hoe het is om jeugdhulp of GGZ hulp te hebben of met diagnoses te kampen. En hoe prettig het is als je daarover niets hoeft uit te leggen.

In Leiden is er nog geen Ervaringscafé, maar leeft wel de wens om er een te starten. Het leernetwerk heeft daarom een aantal partijen samengebracht die het ervaringscafé in Katwijk kunnen uitbouwen en hun ervaring bruikbaar maken voor ervaringsdeskundigen die een ervaringscafé in Leiden willen gaan opzetten.

Het proces van het opzetten van een Ervaringscafé in Leiden wordt in beeld gebracht door documentairemaker Jan Stap en vlogger Rob Verloop. Zo maken we inzichtelijk wat de initiatiefnemers precies doen en wat er werkt (en wat niet) om initiatiefnemers elders in het land inspireren en informeren.

De eerste bijeenkomst van Meet & Eat Leiden (try-out) is op maandag 10 juni, 18.00-20.00 uur aan de Hooigracht 12-14, 2312 KS in Leiden.

Het bericht Docu-vlog Ervaringscafé ‘Meet & Eat – on tour’ in Leiden verscheen eerst op Werkplaats SAMEN.