Kennisvoucher
Datum publicatie: 30 oktober 2020

Ondersteuning en advies bij diversiteitsgevoelig werken

Binnen het programma Academische Werkplaatsen Transformatie Jeugd (2015-2020) is een schat aan kennis opgedaan. Kennis die nu ook door verschillende organisaties en gemeenten benut kan worden in de eigen werkpraktijk. Lees hier meer over het ondersteuningstraject diversiteitsgevoelig werken.

Wat is het?
De werkplaats KeTJA heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met diversiteitssensitief werken. Samen met het Ouder- en Kindteam in Amsterdam hebben onderzoekers de adviezen van professionals, ouders en jongeren én de kennis over dit onderwerp uit wetenschappelijk onderzoek gebundeld in een digitale handreiking. Daarnaast is de teambijeenkomst Waardenopvoeding in Diversiteit ontwikkeld. KeTJA biedt u graag ondersteuning bij de toepassing van de handreiking en het organiseren van teambijeenkomsten in uw organisatie. Ook geeft zij u graag advies over hoe u in uw organisatie het draagvlak vergroot voor deze manier van werken, en hoe u diversiteitsgevoelig werken op een structurele manier toepast.

Wat levert het op?
Het ondersteuningstraject creëert bewustzijn over wat diversiteitgevoelig werken is en over je eigen blinde vlekken of (voor)oordelen, geeft handvatten die je ondersteunen bij het toepassen van deze manier van werken, en geeft inzicht in hoe je écht aansluit bij de leefwereld van gezinnen.

Voor wie is het?
Praktijkprofessionals (bijvoorbeeld wijkteams, CJG en JGZ), gemeenten en opleiders die zich in hun werk richten op de ondersteuning van kinderen, jongeren en gezinnen met diverse culturele achtergronden.

Hoe kan je hier zelf mee aan de slag?
Heb je interesse in ondersteuning bij diversiteitsgevoelig werken en wil je hiermee aan de slag in jouw organisatie of gemeente? Neem dan contact op met Marjolijn Distelbrink via mdistelbrink@verwey-jonker.nl. Bekijk ook alvast de handreiking, de content van de teambijeenkomst, het KeTJA Kennisportaal en onderstaand filmpje.