Datum publicatie: 3 december 2020

Kennisvoucher: workshop KOPLOPERS ‘Niets voor ons of over ons, zonder ons’

Doe geen onderzoek óver jongeren, zónder jongeren. Dat is de oproep van KOPLOPERS. In deze workshop en leerkrijgen krijgen deelnemers inzicht, handvatten en ervaring om zelf een proces van participatief actieonderzoek en inclusief, divers onderwijs op te zetten. Opleidingsinstellingen kunnen de workshop en leerkring aanvragen met een kennisvoucher. Interesse? Lees hier meer en bekijk de vlog.

Wat is het?
Hoe zorg je ervoor dat de stem van doelgroep écht gehoord wordt? Dit is de centrale vraag van Koplopers. Koplopers is een participatief actieonderzoek gericht op de participatie van psychisch kwetsbare jongeren. De kern van Koplopers wordt gevormd door een ervaringsdeskundig Jongerenteam. In ruim honderd ontmoetingen met bestuurders, directeuren, docenten, professionals en jongeren zijn zij het gesprek aangegaan over stigma, kwetsbaarheid, diversiteit en participatie. De kennis die de jongeren en docent-onderzoekers van Koplopers hebben opgedaan, beschreven in de rapporten Koplopers: Lessons Learned en Koplopers: Factoren in Participatie, delen zij graag met je in een op maat gemaakte interactieve workshop. Ook kun je deelnemen aan een leerkring, waarin je met Koplopers en andere organisaties kennis uitwisselt over participatief onderzoek en/of inclusief onderwijs.

Wat levert het op?
Deelnemers krijgen inzicht, handvatten en ervaring om zelf een proces van participatief actieonderzoek en inclusief, divers onderwijs op te zetten.

Voor wie?
De kennisvoucher kan aangevraagd worden door hbo- en mbo-instellingen die aan de slag willen met inclusief onderwijs en/of participatief onderzoek. De workshops en deelname aan de leerkring zijn geschikt voor een brede groep professionals en jongeren: docenten, bestuurders, beleidsmakers, studenten, jongeren.

Waar kan je meer informatie inwinnen?
Neem contact op met Szabinka Dudevszky via s.i.z.a.dudevszky@hr.nl of bekijk het digitale Magazine en de onderzoeksrapporten op de website www.hr.nl/koplopers en bekijk alvast het filmpje hieronder.

Hoe kan je een voucher aanvragen?
Interesse in deze workshop en wil je met participatief onderzoek aan de slag in jouw organisatie of gemeente? Neem dan contact op met de hierboven genoemde contactpersoon en stel gezamenlijk een aanvraag voor een kennisvoucher op. In de subsidieoproep van ZonMw lees je de randvoorwaarden en andere noodzakelijke informatie over het aanvraagproces.