Datum publicatie: 13 november 2019

Week tegen Kindermishandeling gaat van start met film C4Youth

Het is ongebruikelijk en misschien wel taboe om te praten over dingen die misgaan in het opvoeden. De werkplaats C4Youth wil de drempel verlagen om met elkaar in gesprek te gaan over dit lastige onderwerp. In haar documentaire ‘De schaduwkanten van het ouderschap’ vertellen ouders over hun worstelingen met het ouderschap. Op vrijdag 15 november gaat de film in Groningen in première, waarmee de Week tegen Kindermishandeling officieel wordt afgetrapt.

Workshops
Na de filmvertoning gaat een panel van (ervarings)deskundigen in gesprek over de documentaire. Daarnaast zal Kinderombudsman Margrite Kalverboer een presentatie geven en kan men zes verschillende workshops volgen. Bij de workshop ‘Herken de pleger in jezelf’ gaan deelnemers aan de slag met een ‘agressiethermometer’ en een signaleringsplan. Een andere workshop richt zich op de vraag wat ouders en professionals kunnen doen om te zorgen dat een kind zo min mogelijk problemen ondervindt van een scheiding. En wat betekent ‘veiligheid’ en ‘onveiligheid’ eigenlijk? Hierover kunnen deelnemers met een ervaringsdeskundige in gesprek tijdens de workshop ‘Veiligheid en onveiligheid belicht van alle kanten’.

De Week tegen Kindermishandeling
Kindermishandeling is een complex en hardnekkig probleem. Daarom staan in de Week tegen Kindermishandeling (18 t/m 24 november 2019) de verhalen centraal van professionals, ouders en kinderen die zich geconfronteerd zagen met kindermishandeling. Deze verhalen worden verteld in activiteiten die verspreid door het land plaats zullen vinden. Kijk voor een volledig overzicht op weektegenkindermishandeling.nl.

Meer informatie
Voor meer informatie over de conferentie ‘De schaduwkanten van het ouderschap’ kijk je op de website van C4Youth. Hier vind je het uitgebreide programma en de mogelijkheid om je aan te melden.