Datum publicatie: 2 oktober 2020

VONK gaat door: Podcast, participatielessen en een nieuwe film

VONK blijft ook in de toekomst actief als leernetwerk Veilig opgroeien. Dat is de conclusie van de samenwerkingspartners na de evaluatie van het leernetwerk. VONK heeft zich in de afgelopen 1,5 jaar ontwikkeld van een ‘experiment’ tot levendig en dynamisch leernetwerk van meer dan 300 jeugdhulpprofessionals uit de provincies Groningen en Drenthe. In de onlangs verschenen nieuwsbrief lees je meer over de opbrengsten van het netwerk en de plannen die nog op de agenda staan.

De doelgroep weet het beter!
Het grote doel van VONK (onderdeel van C4Youth) is het verbinden en samenbrengen van (nieuwe) kennis en expertise rond Veilig opgroeien. Jongeren en ouders worden hierbij nauw betrokken. Rond de verschillende VONK-bijeenkomsten heeft participatiedeskundige Mirjam Wijnja met jongeren en met ouders gepraat. Dit leverde 2 feitenbladen op: Welke adviezen geven ervaringsdeskundige ouders aan hulpverleners die werken in gezinnen? En welke adviezen geven jongeren?

VONK-podcasts
Er zijn vanuit VONK podcasts geproduceerd rondom de film ‘Schaduwkanten van ouderschap’, in het bijzonder over onveilig opgroeien. De podcasts zijn bedoeld voor (aankomende) professionals in het jeugddomein. De eerste twee afleveringen staan nu online en zijn hier te vinden.

Nieuwe film in de maak
In november 2019 ging de film ‘De schaduwkanten van ouderschap’ in première. Het leernetwerk maakt nu een vervolg op deze film, met als focus: wat kunnen we leren van ervaringsdeskundige ouders en jongeren? En wat kun jij zelf doen als omstander? De film wordt voor het eerst vertoond in de week tegen de Kindermishandeling. Volg de website van C4Youth voor actueel nieuws hierover.