Datum publicatie: 12 februari 2020

Twente gaat strijd aan tegen kinderarmoede

In Nederland groeien maar liefst 378.000 kinderen op in armoede. De Academische Werkplaats Jeugd Twente zet zich samen met de Alliantie Kinderarmoede in om voor 2030 dit aantal naar 0 te brengen. Tijdens de Publieksacademie Kinderarmoede die op 16 maart in Twente plaatsvindt deelt de werkplaats haar ervaringen en werkt zij aan een aanpak tegen kinderarmoede. Help je mee?

Armoede en (on)gezondheid
Kinderen die leven in armoede hebben een grotere kans op ongezondheid. En dat willen we niet. Daarom organiseert de Alliantie Kinderarmoede samen met de AWJ Twente deze middag voor alle inwoners van Twente, maar ook voor vrijwilligers, professionals, bestuurders en ambtenaren die zich bezig houden met gezondheid, welzijn, inkomen en participatie. Want iedereen kan een steentje bijdragen.

7 publieksacademies
In 2020 worden op verschillende plaatsen in het land 7 publieksacademies georganiseerd, elk met een eigen thema. Tijdens de Twentse publieksacademie staat de gezondheid van kinderen in armoede centraal. In het gevarieerde programma worden praktijkvoorbeelden uit Twente belicht, zoals het Kindje van Mars, Gezonde Kinderen in Krappe Tijden en Supporter van Elkaar.

Help je mee?
Wil jij je ook inzetten voor de strijd tegen kinderarmoede? Schrijf je dan in voor de Publieksacademie Kinderarmoede Twente of ga naar een van de andere publieksacademies bij jou in de buurt.