Datum publicatie: 16 april 2019

Tussen structuur en dynamiek: site-visit C4Youth 2.0.

Op donderdag 28 maart reisde een kleine delegatie van ZonMw af naar de academische werkplaats C4Youth 2.0. In de Groningse Puddingfabriek presenteerden de coördinator en projectleiders de opbrengsten van de werkplaats en deelden zij de inzichten die ze in de afgelopen jaren hebben opgedaan.

Ook de gemeenten Groningen en Stadskanaal, het Nederlands Jeugdinstituut, de Werkplaats Sociaal Domein Noord en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport waren vertegenwoordigd. De partijen gingen met de betrokkenen van C4Youth in gesprek over de samenwerking, het verloop van de projecten en de plannen voor de toekomst.

De presentaties lieten zien dat de werkplaats een sterk netwerk met een goede infrastructuur heeft neergezet. “De vraag waar we ons nu over moeten buigen”, sprak Lucienne van Eijk, coördinator van C4Youth, “is hoe we de potentie van de werkplaats kunnen verzilveren”. Samenwerken met partijen die soms andere belangen, tijdsschema’s en middelen hebben, bleek niet altijd even makkelijk. In de komende jaren is het daarom zaak om de juiste balans tussen structuur en dynamiek te vinden. Hoe verstevigen we een duurzame structuur in de werkplaats en bewegen we tegelijkertijd mee met nieuwe ontwikkelingen en partijen met een eigen dynamiek?

Meer weten?
Meer weten over de AWTJ C4Youth 2.0 en de projecten van de werkplaats? Bezoek dan de website!

Het is zaak om de juiste balans tussen structuur en dynamiek te vinden