Datum publicatie: 28 november 2022

Terugblik Krachtdag ‘Doe zelf ff normaal! Normaliseren in de (professionele) praktijk’

Vanuit de RKJ IJsselland werd op donderdag 13 oktober de krachtdag ‘Doe zelf ff normaal! Normaliseren in de (professionele) praktijk’ georganiseerd voor gemandateerde professionals vanuit de gemeente Haarlemmermeer.

Normaliseren, ontzorgen en de-medicaliseren zijn doelstellingen in de jeugdhulp, jeugdgezondheidszorg en het onderwijs. Maar wat betekenen ze nu voor de professionele praktijk en in het dagelijks leven van jongeren en ouders? Hoe kijken jongeren, ouders en hulpverleners aan tegen de oproep om te normaliseren en te de-medicaliseren? Wat kunnen we op dit gebied van jongeren zelf leren? En, wat betekent normaliseren voor het vakmanschap en de beroepsidentiteit van professionals? Deze vragen stonden centraal tijdens de Krachtdag voor professionals in de wijkteams, jeugdhulp en jeugdgezondheidszorg in de gemeente Haarlemmermeer.

De dag werd geopend door de coördinator van RKJ IJsselland, Els Evenboer. Daarna waren er plenaire lezingen van Dorien Graas (Lectoraat Jeugd), Bert Wienen (Lectoraat Jeugd), Sanne de Kreij (GGD IJsselland) en Loraine Visscher (Expertisecentrum Gezinnen met Meervoudige en Complexe Problemen (GMCP).

Vervolgens gingen de professionals in verschillende workshoprondes actief aan de slag met het thema, en werden er workshops verzorgd door Rosa Meijer (Film de Fantast), Eva van Dijk (Lectoraat Jeugd) en de sprekers vanuit de plenaire lezingen.

Al met al was het een inspirerende dag! Wilt u meer weten over deze Krachtdag? Neem dan gerust contact op met Els Evenboer.