Datum publicatie: 13 januari 2021

Stay on Track: uithuisgeplaatste jongeren keren terug naar school

In het project Stay on Track van de Rotterdamse kenniswerkplaats ST-RAW staan de verhalen van jongeren centraal. Ervaringsdeskundige jongeren onderzoeken samen met de mensen om hen heen hoe de terugkeer van uithuisgeplaatste jongeren naar school verbeterd kan worden. Zodat jongeren op een zinvolle manier kunnen meedoen in de maatschappij en hun talenten beter tot hun recht komen.

Co-onderzoekers 
Yorrick, Yorrick-Lars, Sulyvienne en Yasmin hebben zelf ervaring met uit huis wonen. Hun ervaringen zetten zij in binnen Stay on Track, waaraan zij deelnemen als co-onderzoekers. Samen met studenten en onderzoekers van Hogeschool Rotterdam doen zij een onderzoek naar de schoolloopbaan van jongeren die (tijdelijk) in een instelling wonen. In deze video stellen de jongeren zich voor.

Meedoen? 
Voor het onderzoek is het projectteam opzoek naar jongeren tussen de 12 en 23 jaar die ervaring hebben met uithuisplaatsing. Zou jij je verhaal willen delen? Doe dan mee met het interview! Kijk op de projectpagina voor meer informatie.