Datum publicatie: 9 oktober 2020

QuickScan Evalueren voor jeugdteams: waar liggen verbeterpunten?

Het goed vormgeven van evaluaties binnen Jeugdteams blijkt geen gemakkelijke opgave. Met de tool Bouwstenen van Evalueren krijg je concrete verbetertips voor het beter vormgeven van evaluaties binnen jouw dagelijks werk. De tool is gebaseerd op de handleiding ‘Bouwstenen van Evalueren voor Jeugdhulpprofessionals’, die binnen het project Gezin aan Zet (werkplaats SAMEN) ontwikkeld is, samen met jeugdhulpprofessionals.

Elke bouwsteen heeft een eigen onderwerp met praktische voorbeelden en verbetertips. Je kunt de QuickScan invullen als team gericht op evalueren in teamverband, of als individuele professional gericht op je eigen evaluaties. De tool bestaat uit drie stappen waarna er een plan op maat naar voren komt: in één oogopslag kun je zien aan welke bouwstenen je individueel of als team aandacht kunt besteden om evaluaties te verbeteren.

Wil je weten waarom evaluatie belangrijk is en hoe de tool je hierbij helpt? Bekijk hier de animatievideo. Enthousiast geworden? Ga aan de slag met de bouwstenen en vul de QuickScan in.