Datum publicatie: 23 oktober 2019

Promotie Lotte Hendriks: korte behandeling voor heftige trauma’s

Op 8 november promoveert Lotte Hendriks op de kortdurende intensieve exposure behandeling voor jongeren en volwassenen met een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Hendriks deed vanuit de academische werkplaats Inside-Out onderzoek naar deze intensieve behandeling van slechts één week. De behandeling werkt goed bij jongeren met klachten die veroorzaakt zijn door meervoudig seksueel misbruik of langdurige mishandeling, blijkt uit haar onderzoek.

Sommige behandelaars vinden het echter moeilijk om cliënten te vragen of er sprake is van mishandeling of misbruik, is de ervaring van Hendriks. Daarom is zij ook een van de initiatiefnemers van de website Rake Vragen. Op deze site vertellen jongeren in korte filmpjes hoe behandelaars traumatische ervaringen bespreekbaar kunnen maken. Met als doel kind- en jeugdtherapeuten meer bekwaam te maken in het uitvragen van traumatische gebeurtenissen en de mogelijke gevolgen hiervan.

De promotie van Lotte Hendriks vindt op 8 november om 10:30 uur plaats in de Academiezaal Aula van de Radboud Universiteit Nijmegen. Voor meer informatie kijkt u hier.