Datum publicatie: 25 september 2019

Praktijkvoorbeelden gezocht voor congres Doen wat werkt in het sociaal domein

Hoe bereik je als gemeente, organisatie of professional een zo groot mogelijke maatschappelijke impact? Deze vraag staat centraal op het congres ‘Doen wat werkt in het sociaal domein: leren van praktijkvoorbeelden’, dat door ZonMw, de VNG, Sociaal Werk Nederland en Movisie wordt georganiseerd. Het congres zal op 10 maart in Zwolle en op 24 maart in in Eindhoven worden gehouden. We zijn hiervoor opzoek naar uw praktijkvoorbeelden!

De praktijkvoorbeelden en instrumenten die tijdens het congres aan bod zullen komen richten zich op preventie. Er worden vraagstukken besproken uit het brede sociale domein, zoals jeugdwerk, burgerparticipatie, schulden-en armoedeproblematiek en eenzaamheid. Alle voorbeelden zijn gebaseerd op onderbouwde kennis, waarbij de ervaringskennis van professionals én cliënten en inwoners net zo belangrijk is als wetenschappelijke kennis.

Oproep: presenteer uw praktijkvoorbeeld
De komende tijd stellen de VNG, ZonMw, Sociaal Werk Nederland en Movisie een programma samen met inspirerende sprekers en workshops waarin de praktijkvoorbeelden worden uitgelicht. Blinkt u als gemeente, organisatie of professional uit in het werken aan maatschappelijke vraagstukken op basis van onderbouwde kennis en wilt u tijdens het congres vertellen hoe u dit in samenwerking heeft aangepakt? Meld u dan aan via dit formulier. Aanmelden kan tot 3 november 2019.

Voor meer informatie over het congres, de selectiecriteria en aanmeldingsprocedure kijkt u op de evenementpagina van Movisie.