Datum publicatie: 3 april 2019

Praat erover! – Symposium AWJTwente

Regelmatig organiseert de AWJTwente een symposium om elkaar te ontmoeten, te inspireren en kennis te delen. Dit jaar stond het symposium, dat op 8 maart 2019 werd gehouden, in het teken van het versterken van zorg voor kinderen in armoede. Het symposium werd geopend met een presentatie over de Missing Chapter Foundation door Marissa Zweedijk. Duidelijk werd hoe belangrijk de kindinclusie is bij het maken van beslissingen.

Hierna stonden twee rondes workshops op het programma, elk met een andere focus op het thema. De workshops werden begeleid door zowel professionals als door ervaringsdeskundigen. Het symposium is goed bezocht door zo’n 100 deelnemers uit de regio, bestaande uit een mooie mix van beleidsmedewerkers, onderzoekers, praktijkprofessionals, wethouders, bestuurders en ervaringsdeskundigen.

Over AWJTwente

De Academische Werkplaats Jeugd Twente zet onderzoek in om vragen uit de gemeenten te beantwoorden, om vervolgens de opgedane kennis te verspreiden en te implementeren. Al sinds 2010 richt AWJTwente zich op kwetsbare kinderen. De betrokken partners zullen in de komende jaren de samenwerking voortzetten en richten zich hierbij op de zorg voor kwetsbare kinderen en gezinnen.

Meer weten?
De belangrijkste leerpunten, quotes, foto’s en de evaluatie staan in het VERSLAG dat van het symposium gemaakt is. In het verslag staan ook de links naar de presentaties van de lezingen en workshops.

Verslag AWJTwente symposium Praat erover!

Duidelijk werd hoe belangrijk de kindinclusie is bij het maken van beslissingen.