Datum publicatie: 2 december 2020

Kennisvoucher: ondersteuning en advies bij diversiteitsgevoelig werken

Het ondersteuningstraject van KeTJA creëert bewustzijn over wat diversiteitsgevoelig werken is en over je eigen blinde vlekken of (voor)oordelen, geeft handvatten die je ondersteunen bij het toepassen van deze manier van werken, en geeft inzicht in hoe je écht aansluit bij de leefwereld van gezinnen. Wil jij hier ook mee werken? Vraag een kennisvoucher aan! Lees hier meer en kijk de video.

Wat is het?
De werkplaats KeTJA heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met diversiteitssensitief werken. Samen met het Ouder- en Kindteam in Amsterdam hebben onderzoekers de adviezen van professionals, ouders en jongeren én de kennis over dit onderwerp uit wetenschappelijk onderzoek gebundeld in een digitale handreiking. Daarnaast is de teambijeenkomst Waardenopvoeding in Diversiteit ontwikkeld. KeTJA biedt u graag ondersteuning bij de toepassing van de handreiking en het organiseren van teambijeenkomsten in uw organisatie. Ook geeft zij u graag advies over hoe u in uw organisatie het draagvlak vergroot voor deze manier van werken, en hoe u diversiteitsgevoelig werken op een structurele manier toepast.

Wat levert het op?
Het ondersteuningstraject creëert bewustzijn over wat diversiteitgevoelig werken is en over je eigen blinde vlekken of (voor)oordelen, geeft handvatten die je ondersteunen bij het toepassen van deze manier van werken, en geeft inzicht in hoe je écht aansluit bij de leefwereld van gezinnen.

Voor wie is het?
Praktijkprofessionals (bijvoorbeeld wijkteams, CJG en JGZ), gemeenten en opleiders die zich in hun werk richten op de ondersteuning van kinderen, jongeren en gezinnen met diverse culturele achtergronden.

Waar kan ik meer informatie inwinnen?
Neem contact op met Marjolijn Distelbrink via mdistelbrink@verwey-jonker.nl en bekijk alvast de handreiking, de content van de teambijeenkomst en het KeTJA Kennisportaal. En bekijk hieronder alvast het filmpje.

Hoe kan je een voucher aanvragen?
Interesse in ondersteuning binnen diversiteitsgevoelig werken en wil je hiermee aan de slag in jouw organisatie of gemeente? Neem dan contact op met de hierboven genoemde contactpersoon en stel gezamenlijk een aanvraag voor een kennisvoucher op. In de subsidieoproep van ZonMw lees je de randvoorwaarden en andere noodzakelijke informatie over het aanvraagproces.