Datum publicatie: 3 december 2020

Kennisvoucher: Ondersteuning e-learning Eenzaamheid onder kwetsbare jongeren

Hoe signaleer je als professional eenzaamheid onder jongeren en hoe ga je hierover met elkaar in gesprek? Deze e-learning helpt je op weg met deze vragen. Een ervaren docent en een ervaren ontwikkelaar van de Hogeschool van Amsterdam gaan samen met je na wie binnen de organisatie de e-learning gaan volgen. En helpen je dit belangrijke thema op de kaart te zetten.  Lees hier meer en bekijk de video.

Wat is het?
Hoe signaleer je als professional eenzaamheid onder jongeren en hoe ga je hierover met elkaar in gesprek? Deze e-learning helpt je op weg met deze vragen. De module bestaat uit animaties met verhalen van kwetsbare jongeren over eenzaamheid, een online quiz, een signaleringkaart en diverse achtergrondteksten en video’s. Een ervaren docent en een ervaren ontwikkelaar van de Hogeschool van Amsterdam gaan samen met je na wie binnen de organisatie de e-learning gaan volgen. We ondersteunen ook bij het maken van de vertaalslag van bewustwording over eenzaamheid naar het gebruiken van de opgedane kennis in de begeleiding van jongeren. Dit doen we door het aanbieden van (online) teamsessies “Praten over eenzaamheid”.

Wat levert het op?
Je weet hoe je binnen jouw organisatie de e-learning kan gaan gebruiken en hoe medewerkers opgedane kennis daadwerkelijk kunnen toepassen. Eenzaamheid onder kwetsbare jongeren staat daarna in de picture binnen je organisatie.

Voor wie is het?
De ondersteuning is voor opleiders in organisaties voor jeugdhulp, jeugdbescherming, jongerenwerk en onderwijs. Dat kunnen jeugdhulpverleners zijn die ambulant met jongeren werken, begeleiders bij kamertraining of begeleid wonen, groepsleiding, maar ook jongerenwerkers of leerkrachten. De ondersteuning die wij bieden helpt om de e-learning in je organisatie een plek te geven.

Waar kan je meer informatie inwinnen?
Interesse in de “Praten over eenzaamheid” bijeenkomsten en wil je hiermee aan de slag in jouw organisatie of gemeente? De e-learning is open access beschikbaar op www.hva.nl/ondersteuningjongeren. Neem contact op met Sanne Rumping via s.m.rumping@hva.nl. En bekijk hieronder alvast de video.

Hoe kan je een voucher aanvragen?
Interesse in deze e-learning en wil je hiermee aan de slag in jouw organisatie of gemeente? Neem dan contact op met de hierboven genoemde contactpersoon en stel gezamenlijk een aanvraag voor een kennisvoucher op. In de subsidieoproep van ZonMw lees je de randvoorwaarden en andere noodzakelijke informatie over het aanvraagproces.

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail