Datum publicatie: 11 juli 2019

Nominatie Medische Inspirator Prijs voor ‘Dit ben ik! eHealth voor jeugdzorg op maat’

‘Dit ben ik!’ richt zich op jongeren in de jeugdzorg en heeft iamYu ontwikkeld: een innovatieve eHealth tool die samenwerking en zorg op maat ondersteunt door gepersonaliseerd te monitoren, visualiseren en analyseren. Het project is genomineerd voor de Medische Inspirator Prijs 2019 van ZonMw.

De Medische Inspirator Prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een innovatief idee met de meest inspirerende samenwerking tussen patienten, patiëntenbelangenorganisaties en onderzoekers. Met de prijs wil het projectteam de user experience verbeteren door samen met jongeren en hun behandelaren prototype tests op te zetten en uit te voeren voor gebruik van iamYu in de dagelijkse jeugdzorgpraktijk. Het team bestaat uit ervaringsdeskundige jongeren (JongerenNetwerk & Zorgbelang Inclusief), zorgprofessionals (Pluryn), eHealth ontwikkelaars (Seedmobi), en de onderzoekers Anna Lichtwarck-Aschoff, Roy Otten, Ron Scholte en Sanne van den Berg.

Op 14 oktober 2019 start de campagne voor de Medische Inspirator Prijs en kan het publiek stemmen op de drie genomineerde projecten

‘Dit ben ik!’ maakt deel uit van het project Opening the Black Box van de Academische Werkplaats Inside Out. Meer wetenover het project en de nominatie? Lees dan de nieuwsberichten van Inside Out en van ZonMw.