Datum publicatie: 16 november 2022

Week tegen Kindermishandeling: Nieuwe inzichten, betere resultaten

Het is de Week tegen Kindermishandeling. Gemiddeld zit in elke schoolklas 1 kind dat slachtoffer is van mishandeling. Dat is er 1 te veel. Samen hebben we de verantwoordelijkheid om de veiligheid van deze kinderen te vergroten.

Hoe doe jij dat? Hoe draag jij bij aan het vergroten van de veiligheid van deze kinderen? Misschien wel door iemand uit je netwerk te wijzen op het online magazine ‘Nieuwe inzichten, betere resultaten’ dat deze week is gelanceerd. Het magazine is het resultaat van een samenwerking tussen ZonMw en Augeo Foundation.

In het magazine worden een aantal (ZonMw-) onderzoeken uitgelicht, stuk voor stuk relevant voor iedereen die met kinderen werkt. Zo komt onder andere het leeratelier ‘Samenwerken met ouders rondom de meldcode’ van de Regionale Kenniswerkplaats Noord-Holland aan bod. Verder lopen onderwerpen uiteen van geboortezorg tot onderwijs, van verpleegkundigen en artsen in het ziekenhuis tot traumabehandelaren, van wijkteammedewerkers tot professionals uit de forensische sector.

Geen wetenschappelijke taal, maar toegankelijke artikelen. Lees het online magazine.