Datum publicatie: 20 september 2018

Meld je aan: netwerktafel Eigen kracht en passende jeugdhulp

Passende hulp en eigen kracht bij gezinnen met heel veel problemen; er wordt veel van gemeenten gevraagd, maar hoe pak je dit als gemeente aan? Meld je vandaag nog aan voor de netwerktafel op de PraktijkVoorbeeldenParade Sociaal Domein op maandag 24 september in Rotterdam en praat mee!

De jeugdhulp moet sneller, passender (niet te zwaar, niet te licht) en ook eens betaalbaar zijn. Termen als één gezin, één plan, één regisseur zijn het adagium. En: er moet er meer gekeken worden naar wat jongeren en opvoeders zelf kunnen en wat mensen in hun omgeving voor hen kunnen betekenen. Hoe pak je dat aan binnen jouw gemeente?

Ervaringen delen
De academische werkplaats ST-RAW en de gemeente Rotterdam geven, samen met alle andere relevante partijen, vorm aan de nodige veranderingen in de jeugdhulpketen. Het perspectief van de cliënt is hierbij een essentiële factor, want interventies werken niet als ze niet aansluiten bij zijn of haar wensen en behoeften. Gespreksleider Wilma Jansen van de gemeente Rotterdam is betrokken bij de Academische Werkplaats ST-RAW en deelt haar ervaringen tijdens de PraktijkVoorbeeldenParade in Rotterdam. Zij vertelt over case ‘Arnold’; een alleenstaande vader met een psychiatrisch en drugsverleden, waarna de deelnemers de mogelijkheid krijgen hun ideeën en ervaringen te delen en elkaar te inspireren.

Meld je aan en praat mee!
Praat óók mee aan de netwerktafel ‘Passende hulp en eigen kracht’. Kom kennis halen en brengen, ontmoet en versterk uw netwerk!

Waar : netwerktafel bij de stand van de Academische Werkplaatsen Jeugd
Wanneer : tijdens de lunchpauze om 13.15 uur inclusief broodje

Aanmelden kan door een mail te sturen naar werkplaatsenjeugd@zonmw.nl. Op de dag zelf kunt u zich ook nog aanmelden. Let wel op, er zijn maar zeven plaatsen beschikbaar! Nog niet aangemeld voor de PraktijkVoorbeeldenParade Sociaal Domein op 24 september a.s. in Rotterdam? Dat kan via de website.