Datum publicatie: 3 december 2020

Kennisvoucher: masterclass Versterken schoolbegeleiding

Hoe geef je jongeren met psychische problemen de juiste ondersteuning, zodat ze met tevredenheid en succes naar school gaan? Deze masterclass levert inzicht op in kwetsbare jongeren op het voortgezet onderwijs en passende ondersteuning. Professionals vergroten hun gedragsrepertoire en leren methodisch te handelen bij jongeren met psychische of cognitieve problemen. Interesse in de masterclass? Bekijk de vlog en vraag een kennisvoucher aan.

Wat is het?
Hoe kunnen we jongeren met psychische en cognitieve problemen in het voortgezet onderwijs succesvol ondersteunen? In deze interactieve workshop/webinar staat deze vraag centraal. In de eerste bijeenkomst leren professionals hoe zij problemen bij leerlingen sneller herkennen en welke methoden en strategieën zij ter ondersteuning kunnen inzetten. De ervaringen van jongeren en professionals en wetenschappelijke inzichten zijn hier leidend in. In de tweede bijeenkomst is veel ruimte voor het delen van praktijkervaringen en knelpunten. Het is mogelijk om de workshop aan te passen aan de wensen van de organisatie. Een in-company-training behoort tevens tot de mogelijkheden. De workshop wordt gegeven door Lindy Beukema, Andrea de Winter, Franca Hiddink en Joke Nauw. Er is ruimte voor 6 tot 20 deelnemers en de belasting is 8 uur.

Wat levert het op?
De workshop levert inzicht op in kwetsbare jongeren op het voortgezet onderwijs en passende ondersteuning. Professionals vergroten hun gedragsrepertoire en leren methodisch te handelen bij jongeren met psychische of cognitieve problemen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de methode Begeleid Leren. Eerdere deelnemers hebben de volgende ervaringen gedeeld:

– “Door de methode heb ik meer vertrouwen en houvast kregen in de begeleiding”;

– “De methode zorgt ervoor dat ik sneller kan handelen, omdat je samen sneller de zaken kunt benoemen.”

Voor wie is het?
De workshop is voor meerdere doelgroepen geschikt. Te denken valt aan professionals uit de onderwijssector (voortgezet onderwijs), public health sector, en andere professionals die met jongeren werken.

Waar kan je meer informatie inwinnen?
Neem contact op met Lindy Beukema via l.beukema@umcg.nl. Of bekijk hieronder alvast het filmpje over de Begeleid Leren methodiek.

Hoe kan je een voucher aanvragen?
Interesse in deze workshop en wil je hiermee aan de slag in jouw organisatie of gemeente? Neem dan contact op met de hierboven genoemde contactpersoon en stel gezamenlijk een aanvraag voor een kennisvoucher op. In de subsidieoproep van ZonMw lees je de randvoorwaarden en andere noodzakelijke informatie over het aanvraagproces.