Datum publicatie: 1 juli 2020

Magazine Samenwerken voor een psychisch gezonde jeugd

Hoe zorgen jeugdhulp- en onderwijsprofessionals, wijkteams, gemeentemedewerkers, wetenschappers, ouders én jongeren samen voor de beste hulp aan psychisch kwetsbare jeugd? Die vraag verkent het magazine Samenwerken voor een psychisch gezonde jeugd via voorbeelden uit het werk van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie.

In 2018 startte het Kenniscentrum met het programma Kennis voor de Transformatie, met als missie: bijdragen aan een succesvolle transformatie van de jeugdhulp. Dit leverde inzichten, onderzoeksresultaten en kennisdossiers op, maar ook toekomstvragen, overzichten van lopend onderzoek en goede voorbeelden. Allemaal gericht op thema’s waar hoognodig actie geboden is.

Het magazine Samenwerken voor een psychisch gezonde jeugd staat stil bij de opbrengsten van Kennis voor de Transformatie. Het magazine neemt vier actuele thema’s onder de loep die een belangrijke rol spelen in het werk van het Kenniscentrum, maar ook in dat van leden en andere partners in het jeugdveld.

Meer weten?
Download het magazine Samenwerken voor een psychisch gezonde jeugd en lees het uitgebreide nieuwsbericht hierover op de website van het Kenniscentrum.