Datum publicatie: 3 december 2020

Kennisvoucher: LOL-training cultuursensitieve kennis voor professionals

Wil jij als jeugdprofessional je cultuursensitieve kennis vergroten en beter handelen als je samenwerkt met gezinnen met een migratieachtergrond? Deze online trainingen kunnen je daarbij helpen. Organisaties kunnen de trainingen nu aanvragen via een kennisvoucher. Meer weten? Bekijk de vlog.

Wat is het?
Deze Live Online Leren (LOL) training is gericht op het vergroten van cultuursensitieve kennis en het verbeteren van handelen van professionals die werken met gezinnen met een migratieachtergrond en ggz-, lvb-, en/of multi-problematiek. Professionals kunnen verschillende interactieve thema- en intervisiesessies volgen via LOL, bijvoorbeeld over trauma en verlies bij vluchtelingengezinnen, identiteitsvorming bij migrantenjeugd, vroegtijdige signalering van ggz- en lvb-problematiek bij migrantenjeugd of omgaan met multi-probleemgezinnen. De trainingen worden online aangeboden in kleine groepen met maximaal 8 medecursisten en een experttrainer voor de digitale klas. Via het leerplatform www.study2go.nl krijgen professionals daarnaast extra materialen en zelfstudieopdrachten aangeboden en maken deel uit van een online community met experttrainers en medecursisten.

Wat levert het op?
Via de training en interactie met een expert en medecursisten vergroten jeugdprofessionals hun cultuursensitieve kennis en verbeteren hun handelen. Zodat ze sneller problematiek kunnen signaleren, gemakkelijker een vertrouwensrelatie opbouwen en sneller en effectiever hulp kunnen bieden.

Voor wie is het?
Professionals die werken met gezinnen met een migratieachtergrond en ggz-, lvb-, en/of multi-problematiek vanuit de gemeente, sociale wijkteams of een jeugdhulp- of jeugdzorgorganisatie.

Waar kun je meer informatie inwinnen?
Neem contact op met Kristel Logghe (projectleider ZonMw-project ‘LOL met Academische Werkplaatsen Jeugd, waarin de trainingen zijn ontwikkeld) via 06 23753471 of kristel@learningconnected.nl. Of bekijk hieronder alvast het filmpje.

Hoe kan je een voucher aanvragen?
Interesse in deze  training en wil je hiermee aan de slag in jouw organisatie of gemeente? Neem dan contact op met de hierboven genoemde contactpersoon en stel gezamenlijk een aanvraag voor een kennisvoucher op. In de subsidieoproep van ZonMw lees je de randvoorwaarden en andere noodzakelijke informatie over het aanvraagproces.