Datum publicatie: 1 mei 2019

Gemeenten bouwen aan een betere samenwerking met ‘Lego Serious Play’

Hoe kan de Lego Serious Play methodiek gemeenten helpen om beter samen te werken met partners binnen de jeugdsector? Sharon Stellaard doet hier vanuit de AW Samen op School onderzoek naar en heeft dit onderzoek onlangs middels een prachtige video aangemeld voor Bessensap 2019.

Bessensap 2019
Op vrijdag 21 juni 2019 zal Bessensap 2019 plaatsvinden. Zo’n 350 journalisten, persvoorlichters en onderzoekers ontmoeten elkaar in de Rode Hoed in Amsterdam om te netwerken en kennis over wetenschapscommunicatie uit te wisselen. De dag heeft als thema ‘de popularisering van wetenschap’. Het is dé kans voor wetenschappers om hun maatschappelijk relevante onderzoek te delen met wetenschapsjournalisten.

‘Bouwen aan vertrouwen’
Promovenda Sharon Stellaard maakte voor haar inzending zelf een animatievideo over de fictieve ‘Else’, die als gemeenteambtenaar in het jeugddomein moeite heeft met het gebrek aan samenwerking tussen de gemeente en verschillende partners. De workshop ‘Bouwen aan vertrouwen’ biedt een uitkomst voor Else. Stellaard ontwikkelde deze workshop vanuit haar lopende promotieonderzoek voor Samen op School.

Deelnemers gaan tijdens deze sessie met legostenen aan de slag en bouwen samen aan een gemeenschappelijke taal, ritme en logica. De workshop levert de deelnemers een gezamenlijk, doorleefd en 3 dimensioneel beeld op van de gewenste transformatie en leidende principes voor de samenwerking in de ‘rocky road’ hier naar toe. De workshop is gekoppeld aan de wetenschap achter de Lego Serious Play methodiek.

Blijf op de hoogte!
Op 21 mei zal bekend worden gemaakt of Stellaard tot de groep wetenschappers behoort die op Bessensap mag presenteren. Houd de website van Samen op School dus goed in de gaten voor het laatste nieuws.

De aanmelding van Stellaard kun je hier bekijken.