Datum publicatie: 7 januari 2022

Een veerkrachtig nieuwjaar met Flevi’s kenniswerkplaats jeugd

In Flevoland staat de start van het nieuwe jaar in het teken van veerkracht. In de week van 24 januari organiseert Flevi’s kenniswerkplaats jeugd een campagneweek rondom het centrale thema van de werkplaats: veerkrachtig opvoeden en opgroeien. In onder andere een reizende fototentoonstelling, een miniconferentie en workshops wordt het thema vanuit diverse perspectieven belicht. Ben je er ook bij?

Reizende fototentoonstelling
Met de feestelijke opening van de fototentoonstelling door de Almeerse wethouder Roelie Bosch gaat de campagneweek op 24 januari officieel van start. De tentoonstelling bestaat uit portretten en interviews van 10 ouders die hun kijk geven op veerkrachtig opvoeden en opgroeien. De foto’s zijn 166 dagen te bewonderen in het stadshart van Almere, waarna ze hun tocht vervolgen door heel Flevoland: een reis van maar liefst 1000 dagen.

Miniconferentie
Die 1000 dagen zijn niet zomaar uitgekozen: ze sluiten aan op Flevi’s kennislijn De eerste 1000 dagen. In deze kennislijn wordt samen met gezinnen en professionals gekeken naar welke zorg en ondersteuning gezinnen het beste kan helpen tijdens de eerste 1000 dagen van het leven van het kind. Op 27 januari deelt de werkplaats tijdens de online miniconferentie de kennis die zij hierover heeft opgedaan. Ook de kennislijnen ‘Interdisciplinaire samenwerking’ en ‘Voor mijn kind wil ik het anders’ komen aan bod. Wil je hierbij zijn? De link om deel te nemen vind je op deze pagina.

Workshops
Flevi’s biedt tijdens de campagneweek verschillende online workshops aan. Bijvoorbeeld over de JIM-aanpak (24 januari), over veerkracht van ouders en kinderen bij scheiding (28 januari) en over veerkracht in de natuur en veerkrachtige steden (25 januari). In die laatste workshop leer je welke vormen van veerkracht de natuur kent, en welke lessen we hieruit kunnen trekken voor het vergroten van veerkracht van gezinnen. Wil je aan een workshop deelnemen? Een overzicht van alle workshops en uitgebreide informatie vind je in de activiteitenkalender.

Meer weten?
Op de website van Flevi’s en in de laatste nieuwsbrief lees je meer over de campagneweek en andere activiteiten van de kenniswerkplaats. Wil je bijdragen aan de campagne, wil je als pers verslag doen of heb je andere vragen? Neem dan contact op met Sharon Stellaard via s.stellaard@triadevitree.nl