Datum publicatie: 26 september 2024

Kennismagazine Jeugd: aan de slag met opbrengsten uit onderzoek

De afgelopen 5 jaar ontwikkelden professionals uit de praktijk, beleid, onderzoek en opleidingen samen met ouders en jongeren kennis voor de jeugdsector. In regionale kenniswerkplaatsen jeugd werkten deze diverse perspectieven aan 1 doel: betere jeugdhulp. Bekijk nu de waardevolle resultaten, producten en lessen die de werkplaatsen opbrachten.

Regionale kenniswerkplaatsen jeugd

De werkplaatsen jeugd verbeterden in de afgelopen jaren op lokaal en regionaal niveau de zorg voor jeugd. Op maatschappelijke vraagstukken kwamen innovatieve oplossingen. Het resultaat van een krachtige samenwerking tussen professionals, onderzoekers, beleidsmakers en ouders en kinderen. Met ruimte voor leren en verbeteren.

Concrete opbrengsten

De meerwaarde die deze samenwerking heeft opgeleverd vertaalt zich naar een grote hoeveelheid aan concrete werkwijzen, innovaties, methodieken en tools. Deze worden dit en volgend jaar thema-gewijs in 5 digitale edities van Kennismagazine Jeugd gedeeld. De eerste editie met als thema Versterken van het gewone leven is vanaf vandaag te lezen.

Direct naar het Kennismagazine

Bij deze editie is ook een videopodcast over normaliseren in de (residentiële) jeugdhulp uitgebracht.

Op de hoogte blijven van nieuwe edities?

Meld u aan voor onze ZonMw nieuwsbief Jeugd en ontvang als eerste nieuwe themanummers van het Kennismagazine Jeugd.

Meer informatie

ZonMw-programma Regionale Kenniswerkplaatsen jeugd