Datum publicatie: 10 oktober 2019

4 jaar ‘Samen op School’ in vogelvlucht!

Op woensdagmiddag 9 oktober kwamen ruim 120 mensen naar het eindcongres van de AWTJ Samen op School  in het Open Hof in Dronten. Aanwezigen werden warm welkom geheten door Johan van Kesteren en neusden rond langs de banners met de onderzoeksopbrengsten van de werkplaats.  Ze werden door verschillende sprekers en een film van 9 minuten meegenomen in de opbrengsten van 4 jaar Academische Werkplaats Transformatie Jeugd.

Een greep uit de AWTJ opbrengsten van de afgelopen 4 jaar

  1. De Academische Werkplaats ‘Samen op School’ droeg bij aan de doorontwikkeling of transformatie van bestaande werkwijzen op scholen. Door in totaal 27 bijeenkomsten te faciliteren gericht op het delen van inzichten en kennis.
  2. De werkplaats heeft in 2017 en 2018 in totaal 9 Klein-en-Fijn onderzoeksrapporten opgeleverd. Op 7 verschillende scholen uitgevoerd: Greijdanus College, de Watertuin, Talentstad, de Polygoon, de Panta Rhei, de Buitenlucht en de Brug en door in totaal 19 studenten uitgevoerd (13 van Viaa en 6 van Windesheim). Daarnaast leverde Anita Gelmers-Groen een bijzonder onderzoeksrapportErvaren baat van samenwerking‘ op in het kader van haar Master Sociale Interventie en bevindt een Klein-en-Fijn project zich momenteel in de afrondende fase.
  3. De werkplaats heeft direct in 2015 een website ingericht met in totaal 146 nieuwsitems, 16.293 weergaven, 6.325 bezoekers, 40 per mail verzonden gebundelde nieuwsberichten en een Online Magazine ‘Samen op School’. In totaal zijn er 21 lezingen verzorgd op landelijke en regionale congressen.
  4. Tussenproducten van promovendi zoals het analytische raamwerk van Jantien Gerdes en de workshop ‘Bouwen aan vertrouwen’ van Sharon Stellaard.

Kijk hier voor de impressie van de dag of voor de film 4 jaar AWTJ ‘Samen op School’ in vogelvlucht!