Datum publicatie: 16 februari 2024

Terugblik online inspiratiebijeenkomst leernetwerk Integraal Werken

Op dinsdag 6 februari 15:30 – 17:00 organiseerde het Leernetwerk integraal werken een online inspiratiebijeenkomst over gedeelde besluitvorming met gezinnen met meervoudige en langdurige problematiek. Onderzoeker en orthopedagoog-generalist Anne Marie Barnhoorn nam ons tijdens de inspiratiebijeenkomst meenemen in haar onderzoek. Vanuit kwalitatieve onderzoeksresultaten kregen we meer inzicht in het proces van gedeelde besluitvorming met gezinnen met meervoudige en langdurige problematiek, en kwamen we meer te weten welke elementen van gedeelde besluitvorming gezinnen en professionals belangrijk vinden en hoe je deze vormgeeft in de context van integrale jeugdhulp.

Gedeelde besluitvorming met gezinnen met meervoudige en langdurige problemen is een uitdaging, maar wel heel erg nodig! De meervoudigheid en complexiteit van de problemen bij meerdere gezinsleden hebben invloed op het proces van samen beslissen. Bovendien zijn er veel verschillende partijen betrokken, niet alleen de jeugdige zelf, maar ook ouders, andere gezinsleden en vaak meerdere professionals en organisaties. Het vraagt dan ook iets anders van professionals om samen beslissen in deze context van integrale jeugdhulp goed vorm te geven.

Benieuwd naar de presentatie? Neem dan contact op met leernetwerktrekkers Laura Nooteboom en Eline Heek via H.C.Heek@lumc.nl

Het bericht Terugblik online inspiratiebijeenkomst leernetwerk Integraal Werken verscheen eerst op Werkplaats SAMEN.