Datum publicatie: 16 april 2024

Save the date: Inspiratiebijeenkomst Integraal Werken

Inspiratiebijeenkomst Integraal Werken: VERBINDING JEUGDHULP EN VOLWASSEN GGZ

Bij gezinnen die integrale hulp ontvangen spelen vaak psychische problemen bij zowel kinderen als ouders. Een goede samenwerking tussen jeugdhulp en volwassen-ggz is daarom essentieel. Maar, dit is in de praktijk soms nog best lastig; hoe doe je dit goed?

Tijdens de (online) inspiratiebijeenkomst van het Leernetwerk integraal werken staan we stil bij de verbinding tussen jeugdhulp en volwassen ggz. Anne Steenbakkers van de Haagse Hogeschool neemt ons mee in de resultaten van een onderzoek hiernaar en deelt aanbevelingen uit dit onderzoek. Daarnaast vertellen o.a. Rianne Jansen en Rianne Wassink- de Stigter van Youz, onderdeel van Parnassia Groep, over het praktijkvoorbeeld ‘Gezin in Beeld’, een samenwerking tussen het 0-6 team van Youz Zoetermeer, de volwassen-ggz van Parnassia Groep Zoetermeer en Ipse de Bruggen (Kind en Jeugd en WMO Maatwerk).

Dus, wil jij meer weten over:

  • Wat werkt goed en wat werkt minder goed in de samenwerking tussen jeugdhulp en volwassen ggz?
  • De aanbevelingen voor zorgverzekeraars, gemeenten, jeugdhulp- en ggz-organisaties en jeugdhulp- en ggz professionals om tot een goede verbinding tussen jeugdhulp en volwassen ggz te komen?
  • Goede voorbeelden uit de praktijk over de samenwerking tussen jeugdhulp en volwassen ggz?

Sluit dan aan bij de inspiratiebijeenkomst, je bent van harte welkom!

Praktische informatie

Het bericht Save the date: Inspiratiebijeenkomst Integraal Werken verscheen eerst op Werkplaats SAMEN.